Mindig is nagy hangsúlyt fektettem az egészséges életmódra, mert szerintem leginkább így biztosítható a megfelelő életminőség.
Szerencsére nem vagyok egy beteges típus (például még orrom sem vérzett, és sohasem fájt a fejem, sőt még elképzelni sem tudom, hogy az egyáltalán hogyan és milyen is lehet). Mindig is igyekeztem mindenfajta káros szenvedély nélkül egészségesen élni, szóval sohasem buliztam, egy kortyot sem ittam (még kávét sem) és nem dohányoztam, leginkább fiatalabb koromban pedig rengeteget sportoltam. Amióta vegetáriánus lettem, azaz 1991 óta folyamatosan nagyon is jól vagyok.

Sport

AB King Pro Szeretem a mozgást és a sportot is, de aktívan csinálni, szóval a csordaszellemen alapuló (foci)drukkerség teljesen távol áll tőlem. Kiskorom óta imádok dobálni, egyszer meg is büntettek emiatt, mert az osztályterem ablakából krétával megdobáltam egy kutyát. ;) Ja meg betörtem egy iskolatársam fejét, amikor közösen akartuk betondarabokkal ledobálni a makkfáról a makkot. Szóval erős dobókarom miatt mindig a kezes sportok felé vonzódtam. Voltam én már kézilabda-, majd kosárlabda csapat tagja, rengeteget teniszeztem, pingpongoztam és úsztam, de mostanra már csak a biciklizés meg a biliárd maradt, meg egy kis otthoni hasizomerősítés, és persze amikor csak tehetem rengeteget gyalogolok.
Sajna a sok betonpályás teniszpartinak az lett az eredménye, hogy tönkrementek a térdeim, és egy kosárlabda edzés során sikerült a bal térdemet eltörni... Majd egy évet szenvedtem vele, mire egy operáció után úgy ahogy rendbejöttem. A dolog egyetlen pozitívuma, hogy ezen sérülésem miatt nem vittek el katonának.

Fekvőbicajom

Amikor 1998-ban egy hétvégi bevásárló körút során megtaláltam életem első igazi 3D játékvezérlőjét, utána alaposan utánanéztem a témának az interneten. Ekkor olvastam valamelyik fórumban egy lelkes rajongó írását, hogy néha a legjobb és legtermészetesebb megoldások meglepő módon miért nem terjednek el. Példának hozta fel, hogy ő ezen kívül rekumbens kerékpáron közlekedik és Dvorak billentyűzetet használ. Így irányult érdeklődésem e témák felé.

A bicajt megpróbáltam itthoni szakkereskedésekben beszerezni, de sajna akkoriban még nem nagyon foglalkoztak ilyesmivel, legfeljebb külföldről importáltak volna, persze tetemes sáp fejében. Ezért inkább magam intéztem a megrendelést az interneten keresztül (ilyenkor jó hogy már EU vagyunk). Eredetileg egy Dragon (Optimabikes) modellt vettem, de azóta már megejtettem rajta pár módosítást, és akárcsak a számítógépemet, ezt is folyamatosan igyekszem alakítgatni és tökéletesíteni. A jelenlegi konfiguráció: Dragon (bigger picture: 47.64KB)

Munkavédelem

Powerball Rasterbrille Munkám során szinte egész nap a számítógép előtt kell ülnöm, ami leginkább a szememet veszi igénybe, így számomra a legfontosabb szemem fényének védelme. Ezért igyekszem mindig a legergonómikusabb munkaeszközöket használni, például már a kezdetek óta TFT LCD monitort és laptopot használok. Nem vagyok szemüveges, de saját jól felfogott érdekemben minden mesterségesen megvilágított helyen (így az éjszakai vezetés során is) speciális, kontraszterősítő szemüveget (ilyen volt pl. a Mon-X) viselek, megelőzés céljából pedig néha ilyen edzőszemüveget (rasterbrille) is felteszek.
220V halogénlámpa Természetesen igyekszem mindig csak megfelelő megvilágítás mellett dolgozni, ami ugye eleve kizárja a villogó neonfényt és a normál villanykörtét, inkább halogén lámpát és energiatakarékos izzókat használok. A rengeteg gépelés a kezeimet is eléggé igénybe veszi, ezért mindig a legkényelmesebb billentyűzet és egér használatára törekszem, valamint csuklótámaszt is alkalmazok. Kézerősítésre egy spéci kis centrifugális edzőkütyüre akadtam, ezen kívül több különböző méretű kínai csengettyűs fémgolyópárral is rendelkezem, melyeket a tenyérben kell morzsolgatni.

Wellnes

Boneco 2055 légmosó és hidegpárásító A jó közérzet mindent megér. Ezért hordok például elektromágneses sugárzásokat árnyékoló nyakláncot ;), radiesztéziailag bemért helyen álló bioágyon alszom biomatracon biotakaró alatt mindig nyitott ablak mellett és természetesen meztelenül.
Stiebel-Eltron ACPS 10i mobil split klíma Air-O-Swiss AOS 2071 légtisztító és hidegpárásító Persze télen a pincében álló szauna és egy komoly légtisztító és hidegpárásító, valamint még egy légmosó berendezés, nyáron pedig az udvari úszómedence és a mobil split klíma is elég kellemes dolog. Lazításra/erősítésre több elektromos impulzusos herkentyűt, valamint vizes láb- és vákuumos testmasszírozót is használok, energiával pedig akár bioptron lámpa és Chi gép segítségével is tölthetem magam.