Néhány szó magamról.
jobbszem balszem Nevem Kispitye Attila, a hálón 1992 óta, programozóként pedig már 1984 ! óta a Kispitye névre hallgatok (olyannyira, hogy innen ered a nevem is, nem fordítva!). Talán már ebből kitalálható, mi is lehet a hobbim, és hogy bizony elég korán kezdtem az ipart. Számítástechnikai elfogultságom nem csupán IT, de hardver irányú is, sőt a játékprogramok is igencsak érdekelnek.

Egyébként nem vagyok az a nagy magamutogatós típus , ezért itt is csak a vigyázó szemeimet vetem rátok, de aki kicsit is szemfüles, rövid fejtörés árán találhat rólam még pár közelítő képet valamelyik weblapomon megbújva.

Életút

Hajdúnánáson születtem 1974-ben, és még ugyanebben az évben Szombathelyre költöztünk egy lakótelepi lakásba. Egyetemistaként felkerültem Pestre: elsősként kollégiumban, majd saját elhatározásomból inkább végig albérletben laktam. Eközben a család kiköltözött egy Szombathely melletti kis faluba. Első diplomám megszerzése után a továbbtanulás mellett elkezdtem dolgozni is, és pár éven belül kikerültem külföldre. Azóta a munkám során elég sokat utazgatok. Ehhez szerencsére elegendő nyelvtudással és jogsival is (meg csakis 3L-es ECO autókkal) rendelkezem.

Haverok

Nem vagyok az a kifejezetten barátkozós és bulizós típus, ezért nem is nagyon haverkodom, viszont eddigi életem minden nagyobb változásakor sikerült szert tennem egy újabb igaz barátra. Általános iskolás koromig csak egy legjobb barátom volt, de sajna akkoriban a családjával elköltöztek a városból. Szerencsére már az első iskolai napon sikerült egy másik legjobb barátra szert tennem, akivel máig is jól megvagyunk. A gimnáziumban aztán jött egy újabb barát, az így kialakult trióhoz pedig néha hozzácsapódott negyediknek egy haver, így már jókat lehetett tenisz- és pingpongcsatázni. Egyébként e trió mindkét tagja esküvőjén én tanúskodhattam a vőlegény mellett!.

Pesten a kezdeti munkatársaim közül két emberkével is jobban összehaverkodtam, azóta velük rendszeresen üzleti alapon tartom a kapcsolatot. Külföldre kerülve újra bővült a baráti köröm: a fickó az én segítségemmel vállalkozóként önállósította magát, engem pedig alkalmazva kimentett a fejvadászok hálójából. Szóval egy kezemen is meg tudom számolni az eddig érintetteket, azaz nem vagyok túl felületes és nem is mások által definiálom önmagam.

Emese

Munkám jellege és irányultsága miatt igaz társat is interneten kereszül találtam, akivel együtt pár éves albérletezés után végre közös életcélunknak megfelelően leköltöztünk tanyára.

IQ

Mensa tagsági A suliban szinte minden (persze szigorúan csak természettudományi) versenyen eredményesen szerepeltem, így soha sem volt kétségem afelől, milyen területen fogok továbbtanulni és elhelyezkedni. Később ezen irányultságom okára is fény derült, amikor (személyes indíttatásból) 1%-os eredménnyel sikerült bejutnom a Mensa HungarIQ-ba. Ez talán megmagyarázza sok dologhoz a hozzáállásomat... ;)

Életmód

QLink Hobbiszinten korábban elég sokat sportoltam, egészen addig, míg egy kosárlabdaedzés során megsérültem. E sportbalesetem után rájöttem, hogy változtatnom kell addigi életvitelemen. Rengeteg könyvet átolvasva (tehát nem afféle divathóbortból) végül a Testkontroll hatására vegetáriánus (pontosabban vegán) lettem. Ezen elhatározásom nem csak az étkezési szokásaim, hanem addigi életmódom megváltoztatását is jelentette, mivel megértettem, hogy mindenben a természetes állapot a kívánatos. Ezért például semmilyen módon nem mérgezem magam, nem iszom (még kávét sem), nem dohányzom, bioágyon alszom, amikor csak lehet faevőeszközökkel eszem, vezetékes víz helyett csak ásvány- vagy Pi-vizet fogyasztok, stb. :)

Pesten elvégeztem több agykontroll tanfolyamot, sőt beiratkoztam egy természetgyógyász egyetemre is, és bár az oktatók szerint kiváló képességekkel rendelkezem, az első pár szemeszter után abbahagytam a dolgot, mert ekkortájt kerültem ki külföldre dolgozni.

Természetesen nem vagyok vallásos, mégis a következő elv vezérel:
Úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy téged is kezeljenek.
Másszóval létezéseddel senkit és semmit se zavarj meg, segíts ahol csak tudsz, és mindenkit fogadj el olyannak, amilyen. Mindig is ennek megfelelően igyekeztem alakítani az életemet.