Igazi programozópalántaként mindig is érdekeltek a játékprogramok, hiszen azok képviselik a mindenkori technológia csúcsát.
Viszont kezdetben nem maga a játékélmény volt a lényeg, hanem inkább az, hogy mit tudtam belőlük programozástechnikailag tanulni. Aztán később, az első munkahelyemen ;) láttam, hogy mennyire izgi, kikapcsoló és szórakoztató hálózaton egymást ölni, így vén fejjel nekiláttam a számítógépes játékok megismerésének. Azóta is az ilyen fajta játékprogikat élvezem a legjobban, a többi műfajból csak a következő pár játék nyerte el a tetszésemet.

Ügyességi/mászkálós

Heavy Metal F.A.K.K.2

Stratégia

Ez a műfaj nálam nem nagyon jön be. Mivel munkámhoz főleg az agyamat kell használni, ezért játék során szeretnék minél jobban kikapcsolódni, így bizony nem akarok olyan felesleges dolgokra ügyelni, hogy milyen fajta egység milyen típusú és mértékű kárt okoz, hogy lehet kivédeni, stb. Egy működő gazdaság felépítésének szükségességét is csak nyűgnek érzem. Ráadásul ilyen típusú csatáknál egy kezdőnek semmi esélye egy profi ellen, így már egy parti elején kiesik és nézheti tétlenül a többiek vetélkedését. Hát hol marad itt a játék öröme? Bezzeg egy lövöldözős játékban a legamatőrebb is ledurranthatja a legprofibbat, ha épp nála van a legnagyobb durrancs... ;)Roborumble Szerencsére azért vannak próbálkozások a stratégiázás és az FPS összefonódására, ahol személyesen kell mindenkit irányítani, a gond csak az, hogy bár körülöttünk minden irányított csatlósunk elhullhat, viszont ha pont minket találnának kinyírni, akkor egyből elveszett a parti...

Szimulátor

Ez is egy különleges kategória, mert az úgynevezett valós élet, gazdaság, vezetősdi vagy egyéb más szimulátorokat badarságnak tartom, legfeljebb csak a biliárd és flipperszimulátorok érdekelnek.