Egész életemben mindig is le tudtam kötni magam valamivel, azt el sem tudom képzelni, hogy hogyan is kell/lehet unatkozni. Mert ha történetesen nem dolgozom, akkor (hasonlóan egy slágerben megénekelthez) valahogy így próbálom alakítani a napirendemet: 8 óra alvás, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás ;b
Ez meg mi a csuda lehet? ???

Én az aktív pihenés híve vagyok: számomra csak az nyújt kikapcsolódást, ha közben csinálhatok valami értelmeset, és olyasmivel foglalkozhatom, ami módfelett érdekel. A hangsúly itt a csináláson és az értelmesen van, szóval szinte öntudatlanul és mozdulatlanul magam elé vagy TV-t bámulni nem az én stílusom. Szintén ez a magyarázata annak, hogy például mit tartok a táncolásról, mert ugye valódi testmozgásra ott a sport, a testi kontaktusnak pedig inkább meghittebb formáit részesítem előnyben. ;)

Hobbi

A számítógépet nem csak munkám során használom, de imádok vele játszani (ja hogy ebben mi az értelmes? hát a reakciókészség fejlesztése és a versenyszellem ártalmatlan kiélési formája...) és állandóan bütykölni is rajta. Érdeklődési köröm ezen kívül elég szélesnek mondható, általános iskolás koromban például tagja voltam a bélyeggyűjtő körnek, énekkaros is voltam, a Burattinó gyermekszínpadban is részt vettem, továbbá csillagász-, repülőgépmodellező- és még sakkszakkörre jártam.

Könyvek

Persze ahogy felnő az ember, már nem marad ennyi mindenre ideje. Így kötöttem ki már kb. tíz évesen egy nyári szünet alatt ajándékba kapott Metagalaktika (5.) kötet hatására a valóban értelmes irodalom (azaz a Sci-Fi ;) mellett. Egyszerűen nem bírtam letenni e könyvet, reggel beültem a kukoricagóréban a csutkarakás tetejére, és naphosszat csak olvastam.

Filmek

A tudományos-fantasztikus műfajt film változatban is kedvelem. TV-t viszont nem nagyon nézek, legfeljebb ha időm engedi csak pár tudományos műsort, de azt is csupán olvasás vagy számítógépezés mellett a háttérben.

Mozgás

Teljes szellemi kikapcsolódást nekem inkább a sport jelenti, mivel ugye főleg a fejemmel dolgozom.

Zene

Szüleim zenészek lévén engem is ilyen pályára szenteltek, de 3 év zongora és 1 év trombita próbálkozás után belátták, mégiscsak többre vihetem komputerezéssel. Pedig még ők maguk is okítottak, de már ekkor kibontakozni látszott valódi elhivatottságom. Azért annyi haszna legalább volt a dolognak, hogy megtanultam értékelni, milyen is a jó zene, ami számomra főleg (talán nem meglepő módon) a színvonalas elektronikus stílust jelenti. Kedvenceim például: Kraftwerk: Music non stop De meghallgatok minden egyéb ütemes zenét is (amire jól lehet verni a billentyűzetet ;), szóval nálam nem az ismertség / sztárság / slágerség számít, hanem a minőség. Kedvenc netes helyeim a scene.org és a kosmic.org.